NORT 4 og 5

 

I sprintkvalifiseringen var målet å få til en god teknisk gjennomføring og å med det gå videre til finalen. Jeg fikk til et mye mer offensvt løp en i de foregående etappene av NORT, og hadde brukbar flyt i orienteringen. Dessverre gikk jeg i en felle, og misforstod en postplassering (ca 20-30 sek tap totalt), og forstod at jeg fort kunne ryke ut. Heldigvis for meg var det flere løpere som ble disket etter å ha hoppet over en post, og jeg kvalifiserte meg med ett sekunds margin på en 28.plass.

NORT del 4 kvalifisering (07/06/2013)

I finalen gjorde jeg to grove feil tidlig, i begge trodde jeg posten skulle ligge på en annen side av detaljen enn den faktisk gjorde, og disse feilene kostet meg mye (3. og 5.post). Etter disse feilene skjerpet jeg meg og forsøke å holde løperen som startet bak meg, Julia Gross, bak meg. Hun tok meg likevel igjen 5 poster senere. Hun var fysisk sterkere og dro litt og litt i fra meg, men hjalp meg likevel med å holde tempoet oppe. Gjorde ingen flere feil, og ble tilslutt nr 19. Altså min beste NORT-plassering i årets utgave.

NORT del 4 finale (07/06/2013)

I jaktstarten lørdag gikk alle løperne innenfor 20 minutter bak leder ut i jaktstarten. Jeg var 20min og 24 sekunder bak og måtte starte på minuttstart etter jaktstarten. Jeg kjente direkte at beina var slitne etter de to sprintene dagen før, men forsøkte å jobbe teknisk. Etter tre poster hadde jeg tatt igjen tre løpere som jeg fikk følge av halve sommerfuglen. Dessverre ble det noen bommer i løpet av sommerfuglen, og jeg ble alene ut på andre runden, som ble veldig tung fysisk. Oppsummert ble jaktstarten en tung dag i skogen fysisk og med flere småbommer heller ingen topp dag fysisk. Jeg klatret en plass på sammenlagtliste og ble dermed nr 25, og på grunn av mye bomming blant de andre løperne fikk jeg 28. beste etappetid.


(Bildene er hentet fra www.turkusprint.fi)


GPS sprint fredag
GPS jakstart
Resultater sprint fredag
Resultater jaktstart