8.plass på NM-langdistanse

 

 

Jeg åpent brukbart og fant en ganske fin trasé på langstrekket til førstepost. Jeg tok nok kanskje litt for mye høyde inn mot posten, men ellers var gjennomføringen bra. Men det ble en bom inn i posten da jeg ikke så søkket posten skulle ligge i selv om jeg visste at jeg var nærme. Det gikk kanskje 1 min på bommen, og det var nok til at Mari Fasting tok meg igjen. Hun hadde et litt høyere tempo enn meg, men jeg hadde kontakt med henne fram til midt mellom 3. og 4. post.

 

På langstrekket til 5. tok jeg altfor mye høyde første halvdel av strekket og taper flere minutter (!) på dette. Siste del av strekket løper jeg bedre, men taper litt til de som løper en høyre variant inn i posten istedenfor min venstre variant. Kreftene begynner å ta litt slutt på siste delen av løypa, og jeg taper jevnt og trutt uten å gjøre noen store feil. I mål er jeg litt skuffende 11 minutter etter Mari Fasting som leder og vinner tilslutt. Men i og med at jeg taper hele 5 minutter på strekket mellom 4. og 5. post, så gjør det at jeg er litt lenger bak enn jeg hadde trengt å være.

Skulle gjerne vært høyere opp enn 8.plass, men med for lite trening fysisk og teknisk i tungt norsk terreng, ble jeg for lett mot de som trener mye på dette. I morgen venter mellomdistanse-kvalifisering. Da gjelder det å gå reint teknisk og sikre seg en finaleplass.

 

Resultater