NM mellom og stafett

 

Fredag ettermiddag var det kvalifisering til NM i mellomdistanse. Jeg løp et godt løp, der jeg kun hadde en liten sleiv inn i nest siste post, og ble nr to i midt heat. Jeg ble slått av Mari Fasting med 12 sekunder.

NM kvalifisering mellom (13/09/2013)

I finalen lørdag, var jeg konsentrert, men klarte å komme litt skeivt ned i skrålia mot 5.post og brukte 2 minutter ekstra på å finne posten. Resten av løpet gjorde jeg to mindre feil til på ca 30 sekunder hver, og var både litt overrasket, men mest av alt skuffet når jeg forstod hvor langt bak jeg var. Jeg hadde ikke reist til Kongsberg for å bli nr 12, 5 minutter bak vinner Anne Margrethe Hausken Nordberg. Etter å ha analysert løpet ser jeg at jeg har vært for forsiktig, jeg har ikke turt å sette fart i den krevende løypa, og taper på å være for defensiv. Grunnen til hvorfor jeg var for pinglete ligger nok enkelt å greit i for lite trening i norsk terreng: For å klare å løpe god offensiv orientering må man ha selvtillitt i terrengtypen.

NM ble avsluttet med stafett søndag. Jeg løp på Raumars damelag med Karoline Sønsterudbråten på førsteetappe, Anne Kamstrup Hovind på andreetappe og meg på sisteetappe. Førsteårsjunior Karoline fikk en tøff debut i NM-seniorstafett, og fikk problemer i den teknisk krevende løypa, og kom til veksling et stykke bak teten. Dessverre for laget manglet også en stempling og vi ble disket. Anne løp en solid andreetappe, og sendte meg ut  i  rygg på et Tyrving-lag. Jeg løp en brukbar etappe og passerte ganske mange lag. Det ble likevel tre minutter unødvendig småsleiving (på tre poster tilsammen), og jeg var rundt 5 minutter bak beste etappetid.

Raumars førstelag i herrestafetten løp stafett sånn stafett skal løpes: Eirik Rustad var med teten rundt på førsteetappe, Eskil Kinneberg vekslet på en tredjeplass og Vetle Ruud Bråten sikret bronsemedaljen på sisteetappe. Gratulerer alle tre med imponerende god løping, og bronsemedalje!

 

Resultater mellom kvalifisering

Resultater mellom finale

Resultater NM stafett

GPS-tracking mellom finale