Ingen landslagsplass

Da landslaget for 2014 i dag ble presentert på forbundets nettsider var mitt navn kun å finne blant hospitantene. Jeg hadde håpet at 10.plassen i verdenscupfinalen skulle sikre meg en plass i elitegruppa etter en trøblete sesong, men det gjorde den ikke. Siden utviklingsgruppas unge profil ikke passet meg, havner jeg nå utenfor landslaget for første gang siden jeg først kom inn høsten 2005.

 

 

 

Det å stå utenfor et landslag blir en ny erfaring, og selvom jeg er skuffet over å ikke få tillit på elitegruppa, får jeg nå en mer fleksibel hverdag og mer tid til å skreddersy et opplegg som passer meg selv. Neste sesong er det veldig mye som skjer allerede fra mars, og for å få nok tid til å hvile og få kontinuitet i treningen kan det være en fordel å bare måtte tenke på seg selv.

 

Selvom jeg ikke får fornyet tillit i elitegruppa er jeg fullt motivert for å være en å regne med neste sesong. Rehabliteringen av hamstrings er nå halvveis og jeg kjenner god framgang allerede. To løpeøkter er unnagjort smertefritt, fem av åtte trykkbølgebehandlinger er unnagjort, og jeg blir sterkere i hamstrings for hver uke som går. Planen om å være i normal trening fra 1.januar virker fortsatt realistisk.

 

Nå som landslagsuttaket er klart kan jeg endelig gjøre ferdig sesongplanen og treningsplanen for 2014. Planen er i grove trekk å forbli skadefri, ha kontinuitet i treningen, ha kvalitet på hver økt, og øke litt i mengde fra 2013.

 

Les mer om uttaket på forbundets nettsider her.

Sak om uttaket på ullensaker orienterings hjemmesider her