Statusoppdatering

31. desember 2013 avsluttet jeg det åtte uker lange rehabliteringsprogrammet av hamstrings (muskel bakside lår), med plan om å være rehablitert og klar til å kunne trene normalt fra og med 1. januar 2014. Rehabliteringen har gitt positive resultater, og jeg har fått klarsignal til å begynne å belaste hamstrings normalt igjen.

 

 

 

 

 

Selv om jeg har måtte trene mye alternativt og kun litt løping, har jeg fått trent godt i desember. Jeg har klart meg uten sykdom eller andre problemer og dermed fått god kontinuitet i treningsarbeidet. Hamstrings har ikke klaget i opptreningen og alle løpetreninger har foregått smertefritt! Nå er det kun litt smerte igjen ved trykkbelastning, noe fysioen tror vil vedvare noen uker til fordi jeg har hatt skaden så lenge, altså normalt og ikke noe jeg skal bekymre meg for.

Desember var en varm måned, og jeg fikk løpt en del o-teknikk på de få øktene jeg løp. Til og med i Norge over jul var det barmark og jeg fikk også her to kvalitetsøkter på kart. Året ble avsluttet i sveitsiske Gurnigel med masse snø og strålende vær.

Selvom jeg får lov til å belaste hamstrings normalt må jeg likevel øke løpemengden gradvis for å unngå andre problemer. Dermed blir det nok en del alternative trening i ukene som kommer også, men det går framover og jeg er motivert til å gjøre treningsjobben. Sesongen starter jeg på søndag med første nasjonale konkurranse her i Sveits, en sprint.

 

Plan framover:

25.jan. Terrengløp i Bern
31.jan-2.feb. Europacup i terrengløp i Portugal med STBern Leichtathletiks
7.-15.feb. Treningssamling i Portugal
26.feb.-3.mars Verdenscup i Tyrkia