Fortsatt syk

Siden 5.februar har jeg vært syk, forkjølelsesvirus. Jeg trodde jeg var frisk før verdenscupen i Tyrkia og reiste ned dit, men allerede på "model event" forstod jeg at jeg ikke var det. Dermed ble det tidlig hjemreise og ingen konkurranser i Tyrkia eller samling i Slovenia. Da jeg fortsatt ikke er frisk blir det heller ingen EM-uttaksløp i Danmark eller EM i Portugal. Nå gjelder kun én ting, å bli frisk!

 

 

 

 

Det var ikke sånn jeg hadde sett for meg sesongsstarten, men det passer sjelden å være syk. Etter Tyrkia viste en blodprøve at jeg fortsatt har en virusinfeksjon i kroppen, og jeg fikk beskjed om å begynne å trene rolig på fredag forrige uke og deretter øke gradvis dersom det gikk bra. Første hardøkt (I4-5) får jeg først prøve meg på etter 10-14 dager, altså tidligst på søndag dersom progresjonen går bra denne uka.

(Gåtur i Bern - Marzili)

Med mer enn en måneds sykdom, en måned nesten uten trening og fortsatt ikke tilbake i normal trening er det bare å innse at første del av den internasjonale sesongen blir uten meg. Det er ingen vits i å reise på masse konkurranser uten forutsetninger for å prestere og samtidig risikere resten av sesongen. Først må jeg bli frisk og deretter må jeg trene. Fokus er derfor nå flyttet fullt og helt på VM i Italia i juli, og dermed også VM-testløpene i Trondheim i mai.

(Skitur i mosjonisttempo på Gurnigel)

Den siste uka har jeg gått litt, jogget litt og tuslet litt på ski, formen blir sakte men sikkert bedre for hver dag, og jeg håper at jeg innen 1 uke er helt friskmeldt!

(Fra en VM-trening i Italia i fjor høst)