7.plass på 5er-staffel

Sammen med OL Norska løp jeg i går Fünferstaffel ved Bühlach i Zürich. Med fem godt gjennomførte etapper ble vi tilslutt nr 6 i stafetten som ligner litt på 15-stafetten i Norge. Laget bestod av fem løpere, og det var regler for hvem som kunne løpe hvilke etapper. Dermed måtte man ha begge kjønn, og ung eller gammel på laget. En morsom stafett!

 

 

På førsteetappe hadde vi Joey Hadorn (førsteårsjunior) og han løp en helt optimal førsteetappe og kom inn til veksling helt først. På andreetappe fortsatte Kim Hadorn (lillesøstern til Joey) på en god måte, og tapte kun litt til tid til de beste dame-eliteløperne som løp samme etappe. På tredjeetappe løp jeg, og ble dermed sendt ut på en 12.plass. Min etappe var åpen, dvs at alle kunne løpe etappen, og det gjorde at jeg løp mot gode herreseniorer og -juniorer. Jeg løste etappen på en god måte, selvom det ble litt usikkerhet inn i noen av postene, og holdt plassen inn til veksling. Tidsmessig lå vi over 10 min bak tet. På fjerdeetappen løp Hans Ulrich Mutti (veteranen på laget) en god etappe, og kunne sende ut Florian Schneider i posisjon til en topp 10 plasseringen. Florian løp en veldig god etappe, avanserte i feltet og løp oss inn til en flott 7.plass.

Alt i alt løp vi opp mot lagets potensial, og må si oss godt fornøyd med gjennomføringen! Selv merket jeg at toppfarta fortsatt mangler litt (fikk nesten jente-junior-«deng»), men ellers fikk jeg en veldig bra gjennomkjøring teknisk og mentalt. Det var varmt og tungt, og mye veiløping krevde at man kjempet hele veien for å holde tempoet oppe.

 

Resultater

Sak på OL Norska sine hjemmesider