7.plass sammenlagt i SOW

En fantastisk uke i Zermatt, tiltross for ustabilt vær, er over. Etter 6 etapper og et strykresultat endte jeg på en 7.plass sammenlagt i årets Swiss-O-Week. Med gode løp på etappe 2, 3 og 4, fikk jeg det tyngre på de siste to etappene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter hviledagen onsdag ventet fellesstart for eliteklassene torsdag. Starten gikk opp et bratt heng på 70 høydemeter, som vi fikk gleden av å løpe to ganger, da vi løp to runder først som var gaflet i hverandre. Dermed ble løpet fysisk tøft. Jeg åpnet litt forsiktig opp bratthenget til startpost, men løp bra teknisk første del av første runden og var dermed greit med i draget. Dessverre strøyk jeg rett forbi en post rett før runding uten å se den, og tapte verdifull tid. Jeg klarte aldri å komme meg opp igjen i feltet, men løp godt teknisk på andrerunden, og vant dermed oppgjøret om 10.plassen.

GPS-tracking

 

Fredag ventet "Die Königsetappe" på Trockener Steg som er et større steinområde som en isbre akkurat har frilagt. Terrenget var uvant, og vanskelig både o-teknisk og løps-teknisk. Jeg forsøkte så godt jeg kunne å finne tydelige detaljer å orientere på, men det gikk smått framover, og jeg klarte ikke riktig å få opp farten. Jeg ble nr 11. slått med ca 10 minutter av Simone Niggli. Etter løpet gikk jeg og Oda Wennemo tur til Hörnlihütte, der klatringen begynner opp til Matterhorn (toblerone-fjellet). Kanskje jeg kommer meg til topps en annen gang?!

Lørdag var det tjukk tåke og regn, og det ble svært krevende teknisk i steinområdet i starten, og skummelt glatt i den stupbratte skrålia i midten av løpet. Jeg tok meg tid og var nøye, men det var vanskelig i tåka å forstå hva som var hva av det jeg så i nærmeste omkrets, og det ble en stor bom og flere små på de første fem postene. Jeg prøvde å ta meg sammen, men mistet litt piffen da det var glatt og skummelt å ta seg fram de neste strekkene. Fullførte på en grei måte, og endte på en 18.plass nesten 10 minutter bak.

 

Film fra alle etappene.
Resultater

 

Noen flere bilder fra uka i Zermatt:

Oda og meg på Riffelberg, etappe 3. Regn gjør ingenting når man får løpe orientering i kremterreng!

Annette Baklid og jeg er klare for fellesstarten på etappe 4.

Damestarten etappe 4 - bratt! Her måtte vi opp to ganger.

Utsikt fra Kleine Matterhorn (knappe 3900m) til Breithorn (0ver 4000m).

Beat og jeg før start på Trockener Steg - etappe 5.

På vei til Hörnlihütte sammen med Oda.

Hit, men ikke lenger! Her starter klatringen til Matterhorn.

 

Takker for en fin uke sammen med hyggelige mennesker i fantastiske omgivelser, og for kvakitetsarrangementet Swiss-O-Week! Jeg kommer tilbake!