SOM mit OL Norska

Søndag løp jeg sveitsisk mesterskap i stafett sammen med min sveitsiske klubb OL Norska. Fordi jeg ikke har bodd over 5 år i Sveits kan jeg ikke vinne SM-medaljer, og jeg løp derfor i 2.laget for å ikke diske 1.laget fra en eventuel medalje. En god avgjørelse. Førstelaget imponerte og tok bronse-medaljen. Selv kom jeg inn som nr 4 etter førsteetappe etter et rufsete løp, og andrelaget, som bestod av meg, Daniela Dubach og Karin Hodel, ble til slutt nr 17.

 

 

 

Jeg startet ut offensivt på førsteetappen, og tok teten sammen med Ines Brodmann ut fra start, men vi hadde forskjellig gafling og skilte lag nesten med en gang. Jeg fikk ikke helt på plass vegitasjonen inn i 1. og 2. posten, og småbommer inne i postringen. 3. post går bra, men til 4. venter et langstrekk inn i området kalt "Bermudadrüeck" som er en svakt hellene flate med blåbærlyng som rekker en til livet, og svært lite eller ingen detaljer å sikre med.

SOM (17/08/2014)

Jeg forsøkte å være nøye og bruke de detaljene som er i tillegg til kompasset, men inn mot posten ble jeg påvirket av ande løpere som var for langt til høyre. Dermed havnet jeg midt mellom dem og posten, og måtte ut å sikre med veien. Resten av løpet gjorde jeg ingen store feil, men jeg nølte mye inn i nesten alle postene. Jeg var dermed hele 5 minutter bak en suveren Ines Brodmann inn til veksling, men den krevende løypa gjorde at jeg kunne veksle Daniela ut på en 4.plass, tiltross for avstanden opp.

OL Norskas førstelag vekslet som nr 5 etter 1.etappe, og løp solid gjennom hele stafetten. Dermed var de i angrepsposisjon da Sabine Hauswirth løp ut på sisteetappe. Hun fulgte opp med beste etappetid, og løp OL Norska inn til bronse! Mitt lag, andrelaget, ble tilslutt nr 17. Det var en fin dag sammen med klubben, med god stemning og krevende løyper!

 

Resultater