Euromeeting og VM-2016-samling

Logga_euro_meeting_blå-01Euromeeting ble en nedtur resultatmessig, men jeg fikk mye nyttig erfaring i skikkelig Göteborgs-terreng som også er relevant i forhold til VM i Strømstad i 2016. Etter konkurransene i Göteborg fikk jeg en skikkelig bolk i nordisk terreng i Strømstad sammen med det norske landslaget. Det gav mersmak!

 

 

 

 

 

 

 

Overgangen fra sveitsisk mittelland-terreng til skikkelig nordisk terreng er noe jeg syns er vanskelig, og en økt til å "aklimatisere" meg var for lite for å prestere godt på Euromeeting 22.-24. August. På mellomdistansen måtte jeg "føle" meg fram o-teknisk, og gjør mange dårlige veivalg i tillegg til en stor parallelfeil. På sprinten gjør jeg en stor bom på rundt minuttet og taper i tillegg to ganger 20 sekunder til på to poster, og havner ikke uventet langt ned på resultatlista. På den avsluttende langdistansen løp jeg delvis bedre enn på mellomdistansen, men taklet ikke området halvveis og legger igjen for mye tid her.

 

Kart fra Euromeeting: mellom, sprint og lang.
Resultater Euromeeting

 

Deretter bar det videre til Strømstad sammen med landslaget, og fire dager med VM-2016-relevant trening. Det ble en bra samling på alle måter, med kvalitetsøkter og hyggelige folk! Selv følte jeg at jeg forbedret meg dag for dag, og fikk med meg nyttige "aha"-opplevelser på hvordan jeg må angripe terrengtypen.  Det var fint å få kjenne på tempoet til de andre, se og høre hvordan de andre orienterer, og å bli skygget og fulgt opp litt teknisk av Birgitte Huseby. Nå gjelder det bare å jobbe videre!

 

Kart fra alle øktene i kartarkivet.

 

Etter samlingen reiste jeg tilbake til Göteborg, og fikk sett igjen mange klubbkompiser i SAIK, og løpt to lokale konkurranser ved Kungälv. Løpene var preget av at jeg var litt sliten etter samlingen, men på søndagens konkurranse fikk jeg til en brukbar teknisk gjennomføring som avslutning, før jeg reiste tilbake til Bern.

Götaälvdalsträffen (31/08/2014)

Etter fem dager hjemme, er jeg nå på vei tilbake til Norden, nærmere bestemt Norge. NM-uka venter neste helg (torsdag til søndag), og planen er å få noen flere kvalitetsøkter i nordisk terreng før konkurransene starter.