NM-uka

NM-uka 2014 er over, og selvom de gode plasseringene uteble fikk jeg mange gode tilbakemeldinger i form av mange gode strekk og strekktider. Fysisk stod jeg uka godt, og det kjennes (og ses på strekktidene) at jeg nærmer meg et brukbart fysisk nivå igjen. Plasseringsmessig ble det en 11.plass på lang, og en 15.plass på mellomdistansen. På stafetten ble det for mye bom for egen del og vi endte tilslutt på en 34.plass.

 

 

 

 

Etter tre turer på relevante kart helgen før, startet NM-uka med langdistanse torsdag. Jeg var usikker på hvor jeg stod både før løpet og underveis, men gjennomførte en solid langdistanse. Dessverre valgte jeg totalt feil veivalg på langstrekket til 6. post og tapte en topplassering på det, men alt i alt gjennomførte jeg hele langdistansen på en god måte, og det var gøy å se at resten av løpet mitt var godt, sammenliknet med de som løp fortest.

Kart og GPS
Resultater

 

Fredag var det mellomdistanse-kvalifisering. Tilfeldighetene ville det til at tre gamle ullensakerløpere skulle starte samtidig i hvert vårt heat: Katja Ekroll Jahren (søsteren min), Turid Kamstrup Hovind, og jeg. Løpet mitt var godt, og selvom jeg hadde tre småkroker holdt løpet til en 4.plass i heatet.

Lørdag var det finale i mellomdistanse, og jeg åpnet løpet mitt veldig godt. Dessverre gjorde jeg "nybegynnerfeil" to ganger på vei til 2.post og det ble dermed en bom på 2 minutter. Videre gikk det bedre, men det ble noen småfeil, og på langstrekket til 7.post traff jeg ikke mellom skrentene i skrentrekka, men midt på isteden og tapte mye på å kjøre meg fast der. I tillegg fikk jeg en liten bom på 8.post, og med det ble jeg langt bak medaljevinnerene. Det ble tilslutt en 15.plass.

 

Kart med GPS
Resultater

 

I dagens (søndagens) stafett løp jeg på lag med Tiril Ruud Bråten (2.etappe) og Anne Kamstrup Hovind (3.etappe). Jeg løp førsteetappe, og fordi vi var disket i fjor måtte vi starte helt bakerst i startfeltet. Dermed ble jeg stengt i starten, og begynte først etter startpost å komme meg framover i feltet. Jeg hadde sett at det var et godt stykke på sti, og jeg slapp kartkontakten og løp meg helt opp til teten på feltet. Dessverre misset jeg at vi hadde tatt av i et stidele og stod plutselig inn i en diffus skråli uten å forstå hvor jeg var. Det tok meg 4 minutter lenger enn de andre å finne førsteposten... Deretter løp jeg bra helt til jeg tok for stor risiko ned i et grøntområde og nye minutter gikk tapt. Derfra og til mål løp jeg godt, men det hjelper lite når jeg kommer til veksling 6 minutter (!) etter tet på en 33.plass. Tiril fikk litt trøbbel i starten av løpet hun også, men kunne veksle oss ut som nr 38 på sisteetappen. Anne løp greit gjennom sin etappe, og løp oss opp til 34.plass tilslutt.

Resultater